Stap 1: Maak de groeiconfetti vochtig 
Zorg er voor dat de groeiconfetti goed nat is. Dit zodat het papier rond de zaadjes goed oplost, en de zaadjes de ruimte hebben om te ontkiemen.

Stap 2: In de aarde!
Leg de groeiconfetti buiten op aarde, of binnen in een pot. De beste grond om hiervoor te gebruiken is zaai- of potgrond voor de moestuin. Dek de groeiconfetti af met een paar millimeter aarde. Niet te veel! Anderszullen de zaadjes niet kunnen ontkiemen. Met een paar millimeter aarde krijgen de zaadjes genoeg voeding, bescherming en licht om te ontkiemen.

Stap 3: Licht, water en liefde
Geef tot het ontkiemen van de zaadjes elke dag water (en liefde). Het gebruik van een sproeier werkt het best, omdat het papier dan gelijkmatig water krijgt. Zo blijven niet sommige stukken nat en andere stukken droog. Zorg daarnaast voor een lichte en warme plek. Het liefst niet vol in de zon, anders droogt de confetti uit en kunnen de zaadjes niet ontkiemen. Na een week zal het ontkiemen ongeveer beginnen. Ze hebben nog steeds dezelfde liefde nodig, maar iets minder water dan in het begin. Zorg dat het papier vochtig blijft, maar niet doordrenkt met water. Spruitjes kunnen namelijk snel verdrinken.

Na enkele weken zullen je bloemen in de bloei staan! Je kan ze dan afsnijden en binnen zetten in een vaasje (of weggeven), maar je kan ze ook in de tuin laten staan om er tot het einde van het bloeiseizoen van te genieten.

© 2019 - 2024 door Daantje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

I.v.m. vakantie de webshop gesloten tot 8 augustus 2024