Traktatietip: mini kleipotjes in een vrolijk zakje

Omdat ik zulke leuke reacties kreeg op de traktatie die ik gisteren plaatste in mijn Insta story vind ik het leuk om hier wat meer info over deze traktatie te geven! Onze Bram wordt 16 augustus alweer weer 4 jaar en zal daarom binnenkort afscheid nemen op de peuterspeelzaal. Waar zijn broer elke jaar persé dinocupcakes wilt trakteren, geeft Bram mij wat meer vrijheid. Yes! Dus ik kon mijn geluk niet op toen ik een leuke trakatie voor hem mocht gaan verzinnen! 

Aangezien hij dol is op kleien, kwam ik op het idee van deze vrolijke kleizakjes!

Dit kocht ik:

  • Mini klei potjes: Play-Doh Party Bag, ik bestelde deze online bij Top-1-Toys
  • A5 formaat cellofaanzakjes, So Low
  • Grote confetti, Sostrene Grene

Verder gebruikte ik:

  • 160 g printpapier, maar 80g kan ook prima :)
  • Nietjes

En nu aan de slag :)

       

Ontwerp een leuk label om vervolgens uit te printen. Ik gebruikte voor het ontwerpen Canva. Voor deze A5 formaat zakjes maakte ik een label van 148 mm bij 70mm. Maak het label voor de helft (35mm dus) in spiegelbeeld, omdat je hem na het uitprinten en uitknippen dubbelvouwt en vastniet aan het collofaanzakje. 

Maar voordat je de collefaanzakjes dichtdoet vul je ze natuurlijk eerst met de klei en wat confetti. Je zou er ook nog voor kunnen kiezen om er bijvoorbeeld wat snoepjes of een doosje rozijntje bij te doen. Ik heb dat niet gedaan, omdat Bram ook nog zakjes knijpfruit zal trakteren. 

Plak de zakjes vervolgens dicht, rol zo nodig het bovenste randje een paar keer om. Plaats het label over de (omgevouwen) rand en niet het label aan de uiteinden vast.

En klaar is deze k(l)ei leuke traktatie! Simpel en leuk toch?!

Binnenkort wil ik in de webshop ook stickers gaan verkopen om zelf aan de slag te gaan met leuke traktaties, houd mijn site dus in de gaten!

Als je het leuk vindt om te reageren om deze blog mag je me altijd een mailtje sturen of de chatfunctie rechtsonder in de hoek gebruiken. 

© 2019 - 2024 door Daantje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel